AGROEXPO 2020

TİMAH Grup, 6-9 Şubat 2020 tarihlerinde İzmir'de düzenlenen 15. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı

İzmir Agroexpo 2020'yi 3 günde, 296 binden fazla kişi ziyaret etti

Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı

Avrupa'nın dört büyük tarım fuarı ndan biri olarak gösterilen 15. Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nı, ilk 3 günde, 296 bin 511 kişinin ziyaret ettiği bildirildi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından 6 Şubat'ta açılan bu fuar, Türkiye ve dünyadan sektör temsilcileri ile çiftçiler yoğun ilgi gösterdi. 

Organizasyonun gerçekleştiği Fuar İzmir'e giden yollar, yoğun araç trafiği nedeniyle durma noktasına geldi. Birçok ziyaretçinin, otoparkta yer bulamaması nedeniyle araçlarını İzmir-Aydın Otoyolu'nun kenarına park ettiği görüldü.  

Orion Fuarcılık'tan yapılan açıklamada fuarın ilk üç gününde 296 bin 511 kişinin fuarı ziyaret ettiği belirtildi. Bu fuarda 680 milyon doların gerçekleştiğini ve fuarın son gününde tahmin edilen 700 milyon doların üzerine çıkmasının beklendiğini de belirtmek gerekiyor.



"İlk defa bu kadar kalabalık bir sergi görüyorum"

Bu sergiye Takirdağ'dan katılan çiftçi Şaban Ölmes, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İzmir'de düzenlenen Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın büyüklüğünü arkadaşlarından duyduğunu ve bu sergiyi görme fırsatı bulduğunu söyledi. Bu yıl ilk kez

Olmes, sergi karşısında şaşırdığını belirterek, "Hayatımda ilk defa bu kadar kalabalık bir sergi görüyorum. Keşke sergiyi detaylı gezme fırsatım olsaydı. 5 yıldır çiftçilik yapıyorum." Daha önce görmediğim tarım aletlerini burada gördüm. Bu tür sergiler çiftçiler için çok önemli" dedi.

İzmir'in Tire bölgesinden bu sergide hazır bulunan Gonai Korkmaz, her yıl tarım fuarına katıldığını ve bu sergi sayesinde yeni tarım teknolojileriyle tanıştığını belirtti.

Eğlenceli etkinliklerin de yapıldığı bu sergide "Futbol Traktörleri" büyük ilgi gördü. Oluşturulan futbol sahasında katılımcılar, traktörün ön kısmına monte edilen palet ile dev topu kaleye sokmaya çalıştı. Traktör üreticilerinin yakınları da tribünlere gelerek tezahürat yaptı.

TİMAH Grup, gübre alanındaki faaliyetlerini tanıtmak, bayi ve üreticilerle buluşmak üzere 6-9 Şubat 2020 tarihlerinde İzmir'de düzenlenen 15. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı Agroexpo 2020'ye katıldı.

 

Abone

Haberlerimizin ve fırsatlarımızın gelen kutunuza gönderilmesi için bültenimize abone olun!