PVC Granül üreticileri

PVC ve PVC-S üreticileri ve kullanım alanları

Süspansiyon Polivinil Klorür PVC Granül Timah Group

 

En büyük S-PVC Granül üreticileri:

  • abadan
  • Arvand
  • Bandar Emma
  • Gadir

Dünyadaki üretimin en büyük payı Çin, Hindistan, Japonya ve Güney Kore'nin hakim olduğu Asya-Pasifik bölgesindedir. Bunu büyük PVC üreticilerinin yer aldığı Kuzey Amerika, Avrupa, Latin Amerika ve Orta Doğu takip ediyor. Orta Doğu'da bu malzemenin lider üreticisi İran'dır.

 

S-PVC Süspansiyon Polivinil Klorür Nedir?

PVC'lerin iki ana kategorisi S – PVC yani polivinil klorür süspansiyonu ve E – PVC yani polivinil klorür emülsiyonu (PVC-E)'dur. PVC üretmenin ticari olarak düşünülmeyen mikro süspansiyon ve dökme gibi başka yöntemleri de vardır ancak endüstride asıl kullanım alanı E-PVC ve S-PVC çeşitleridir. S-PVC, E-PVC'ye göre çok daha büyük parçacıklardan oluşur.

S-PVC – Süspansiyon Polivinil Klorür

Süspansiyon Polivinil Klorür

Süspansiyon PVC reçinesi vinil klorür monomerinden üretilen bir polimerdir. Normal sıcaklık ve basınçlarda, PVC süspansiyon reçinesi kokusuz katı beyaz bir tozdur. Süspansiyon PVC reçinesi, vinil klorür monomerinin polimerizasyonuyla üretilebilir. Monomer, su ve süspansiyon katkı maddeleri bir polimerizasyon reaktörüne beslenir ve küçük vinil klorür monomer damlacıkları oluşturmak üzere yüksek hızlarda çalkalanır. Bir başlatıcı eklendikten sonra vinil klorür monomer damlacıkları, kontrollü basınç ve sıcaklıklar altında PVC Süspansiyon Reçinesi halinde polimerize edilir.

Polimerizasyon tamamlandıktan sonra, nihai bulamaç reaksiyona girmemiş vinil klorür monomerinden arındırılır, fazla su uzaklaştırılır ve nihai ürünü oluşturmak üzere katı kurutulur. PVC Süspansiyon Reçinesi, milyonda 5 parçadan az artık vinil klorür monomeri içerir. Ortalama parçacık boyutu 150-100 mikrometredir. Bu şekilde üretilen PVC'ler esnek ürünler için birçok yumuşatıcı emme özelliğine sahiptir. PVC-S reçinesi hem kuru (sert PVC veya U-PVC) hem de yumuşatıcı bir yağ (plastikleştirici) ile birlikte kullanılabilir. Boşlukların varlığı, formülasyonda plastikleştirici kullanıldığında daha iyi emilim sağlar ve reçinenin yoğrulmasını önler.
Ayrıca reçine çevresinde vinil alkol verniğinin bulunması, füzyon adı verilen PVC'nin oluşturulmasını ve pişirilmesini zorlaştırır.

Bu nedenle bu reçinenin işlenmesi zor olduğundan istenilen ürünü hazırlamak, tek parça eriyik oluşturmak ve iyi pişmeyi sağlamak için parçacıkların çok yüksek basınçla eritilmesinin yanı sıra özel ekipmanlara da ihtiyaç vardır.
Bu tip PVC'den ürün hazırlamak için önce bir mikser (katkı maddelerine ve formülasyona bağlı olarak düşük devirli mikser veya hızlı devirli mikser (turbo mikser) kullanılır) ve ardından tek vidalı veya çift vidalı ekstruder (ekstruder, borular, borular, ekstruder) kullanılır. pencere profilleri, hortumlar, granüller) vb.), enjeksiyonlu kalıplama makinesi (enjeksiyon makinesi, bağlantı parçaları, ayakkabı tabanı, araba parçaları vb. parçaları üretmek için kullanılır) veya kalender (kalender makinesi, film ve film yapımında yaygın olarak kullanılan bir seridir) ) İşleme ve şekillendirme için silindir gibi bir cihazın kullanılması gereklidir.

PVC-S granül kullanım alanları

PVC-S'nin birçok özelliği onu çeşitli uygulamalar için ideal kılar. Biyolojik ve kimyasal olarak stabildir ve plastikleştiriciler eklenerek daha yumuşak ve daha esnek hale getirilebilir. S-PVC en yaygın plastiklerden biridir. Profil, dış cephe kaplaması, kablo bileşikleri, levhalar, borular, gergi tavan filmleri, suni deri, polivinil klorür elyafı, plastik bileşikleri, polivinil klorür köpük, ayakkabıcılık gibi çeşitli filmlerin imalatında kullanılır.

PVC-S granül türleri

Her PVC türü polimerizasyon derecesi ve zincir uzunluğu bakımından farklı türlere ayrılır. Endüstride PVC'nin polimerizasyon derecesini gösteren K değeri parametresi kullanılır ve bu sayı ne kadar yüksek olursa PVC zinciri de o kadar uzun olur. Örneğin PVC-S 57 değerine sahip PVC reçinenin zincir uzunluğu PVC-S 70 reçinesine göre daha kısadır.

En yüksek tüketim hangi granül

PVC-S 65'in tüm PVC'ler arasında en yüksek tüketime sahip olduğunu belirtmek gerekir. Bu tip PVC'nin hem kabul edilebilir proses özellikleri hem de iyi mekanik özellikleri vardır ve bu tip PVC süspansiyonu genellikle endüstride kullanılır.

Süspansiyon Polivinil Klorür PVC Granül TimahGroup

Abone

Haberlerimizin ve fırsatlarımızın gelen kutunuza gönderilmesi için bültenimize abone olun!